Pages

20 Eylül 2013

acun yatındaki abd bayrağıyla dolaşması daha malıyetlı olacak

ACUN ARTIK ABD BAYRAĞIYLA DOLAŞMASI DAHA MALIYETLI OLACAK

Denizcilik Bakanlığı, Türk sahipli yabancı bayraktaki yatları Türk bayrağına geçirmeye kararlı. Yabancı bayrakta kalmaya ısrar eden tekne sahiplerine çeşitli yaptırımlar gelecek.

Dört yıl önce geçici bir düzenlemeyle yabancı bayraktaki Türk sahipli yatların Türk bayrağına geçişini kolaylaştırmak için vergileri hafifleten bir düzenlemeye imza atan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türk bayrağına geçiş için yeni bir fırsat verecek.

DÜNYA’ya konuşan Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, “İkinci bir fırsat vermenin yanı sıra milli bayrağı daha cazip hale getirici ve Türk bayrağına geçişi zorlayıcı birtakım tedbirler düşünüyoruz” dedi.

Türk yat sahiplerini yabancı bayrak çekmeye zorlayan Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) 2009’da kaldırılmasına rağmen, Türk bayrağına geçişin beklenen ölçüde olmaması Bakanlığı harekete geçirdi. Türk karasularında dolaşan ve marinalarda konaklayan Türk sahipli yabancı bayraktaki yatların Türk bayrağına geçmeleri için Denizcilik Bakanlığı, geçici olarak vergileri hafifleten bir kanun tasarısı hazırladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder